5 sfaturi pentru o negociere de succes

Leverage » Blog » 5 sfaturi pentru o negociere de succes

Mereu am privit negocierea ca pe o modalitate creativă de a găsi o soluție. O soluție acceptată și implementată de ambele părți, nu neapărat o soluție universal valabilă. În acest fel, negocierea poate avea nenumărate posibilități de rezolvare. Chiar dacă nu există o rețetă pe care orice negociator să o urmeze, există, însă, niște sfaturi de care am putea ține cont în momentul în care știm că urmează să intrăm într-o negociere.

Un prim pas este acela de a defini foarte clar care este interesul pe care îl urmărim în negociereape care o desfășurăm. Am auzit cazuri în care negociatorii își dădeau seama în timpul negocierii, sau de multe ori a târguielii, că ei nu știu de fapt pentru ce s-au așezat la masă. Aveau impresia că trebuie să împartă ceva, sau pur și simplu erau mânați de orgoliul de a nu-și lăsa partenerul să își atingă obiectivele.

citește mai departe…

'
E-book gratuit
Cum devii puternic în negociere

Descarcă gratuit studiul de caz „Cum devii puternic în negociere” semnat de Sabin Gîlceavă și află cum identifici și transmiți mesaje și semnale care te fac mai puternic într-o negociere.

Descoperă cum a reușit un antreprenor român, care părea să pornească dintr-o situație dezavantajoasă, să încheie un acord peste așteptările inițiale – prin aplicarea strategiilor corecte de reechilibrare a balanței puterii.

Materialul este bazat pe un caz real gestionat alături de specialiștii Leverage.