Grecia, o lecție de negociere eșuată la nivel înalt

Leverage » Blog » Grecia, o lecție de negociere eșuată la nivel înalt

Analize, dezbateri, opinii – cazul Grecia a fost pe buzele tuturor într-o formă sau alta. Atât de mult mediatizat și atât de aprig comentat, conflictul generat în jurul Greciei a făcut necesar un proces de negociere, în care cele două părți – Uniunea Europeană și statul grec – au transmis mesaje, au încercat să influențeze balanța puterii, au apelat la terțe părți și au pus în mișcare diverse trucuri prin care să ajungă la un rezultat care să le favorizeze.

Următorul material nu este o analiză cu pretenții politice, ci o expunere a modului de negociere în cazul Greciei, așa cum a fost reflectat acesta de mass-media.

citește mai departe…

 

'
E-book gratuit
Cum devii puternic în negociere

Descarcă gratuit studiul de caz „Cum devii puternic în negociere” semnat de Sabin Gîlceavă și află cum identifici și transmiți mesaje și semnale care te fac mai puternic într-o negociere.

Descoperă cum a reușit un antreprenor român, care părea să pornească dintr-o situație dezavantajoasă, să încheie un acord peste așteptările inițiale – prin aplicarea strategiilor corecte de reechilibrare a balanței puterii.

Materialul este bazat pe un caz real gestionat alături de specialiștii Leverage.