Negociatorul abil

Leverage » Blog » Negociatorul abil

Spuneam într-un material trecut că orice se poate învăța, cu efortul și îndrumarea corecte în direcția în care ne dorim să ne dezvoltăm. Aceleași lucruri se aplică și în cazul negocierii. Iată mai jos anumite calități deprinse de-a lungul timpului de către un negociator abil:

1. E considerat eficient de către ambele părți implicate în negociere. Ambele părți sunt mulțumite de rezultatele obținute și de modalitatea în care au ajuns să bată palma. Negociatorul abil se orientează spre interese. Înțelege că acest lucru poate genera o flexibilitate mai mare în negociere. Poate genera și accepta mai ușor condiții într-o negociere.

citește mai departe…

'
E-book gratuit
Cum devii puternic în negociere

Descarcă gratuit studiul de caz „Cum devii puternic în negociere” semnat de Sabin Gîlceavă și află cum identifici și transmiți mesaje și semnale care te fac mai puternic într-o negociere.

Descoperă cum a reușit un antreprenor român, care părea să pornească dintr-o situație dezavantajoasă, să încheie un acord peste așteptările inițiale – prin aplicarea strategiilor corecte de reechilibrare a balanței puterii.

Materialul este bazat pe un caz real gestionat alături de specialiștii Leverage.