Nu sunt de acord

Leverage » Blog » Nu sunt de acord

Sunt primele cuvinte pe care avem tendința să le spunem când vrem să ne susținem poziția în fața unei persoane care ne spune altceva.

Nu sunt de acord cu asta, pentru că…

Răcoritoare afirmație! Parcă nici nu mai contează dacă celălalt mă mai ascultă sau nu. Eu mi-am spus punctul de vedere.

Există printre noi oameni care abia așteaptă să termine celălalt, pentru a trânti un nu sunt de acord!

s

s

Într-o negociere intru, însă, nu pentru a mă răcori. Intru pentru a putea ajunge la un acord implementabil cu cealalată parte. Că nu sunt de acord, știe și el. De aia ne vedem. I s-a mai spus acest lucru. Cu ce sunt de acord, însă, s-ar putea să nu știe. Nu i s-a mai spus.

Data viitoare când nu sunteți de acord cu cineva, căutați în ceea ce spune măcar o parte cu care puteți fi de acord. Plecați de acolo pentru a vă susține poziția. Încercați cu aș putea fi de acord cu X, dacă saudin ceea ce spui, Y mi se pare intersant, deși…

Dați dovadă de flexibilitate acceptând măcar o parte din ceea ce spune celălalt; partea care vă convine și pe care puteți construi.

'
E-book gratuit
Cum devii puternic în negociere

Descarcă gratuit studiul de caz „Cum devii puternic în negociere” semnat de Sabin Gîlceavă și află cum identifici și transmiți mesaje și semnale care te fac mai puternic într-o negociere.

Descoperă cum a reușit un antreprenor român, care părea să pornească dintr-o situație dezavantajoasă, să încheie un acord peste așteptările inițiale – prin aplicarea strategiilor corecte de reechilibrare a balanței puterii.

Materialul este bazat pe un caz real gestionat alături de specialiștii Leverage.