Unde-i vânzare (bine făcută), nu-i tocmeală

Leverage » Blog » Unde-i vânzare (bine făcută), nu-i tocmeală

De câte ori nu v-ați gândit la negociere ca la o modalitate de a câștiga în detrimentul celuilalt? «L-am făcut! Am câștigat negocierea.», mi se întâmplă să aud adeseori.

Ca parte importantă a negocierii, tocmeala este o modalitate prin care găsim soluții creative de a împarți un lucru: percepția win-win de ambele părți.

De multe ori, negocierea este confundată cu tocmeala. Situația ideală de negociere cuprinde și tocmeala, însă nu se rezumă la ea. O negociere bine făcuta înseamnă folosirea abilă atât a puterii, cât și a persuasiunii înainte de a ajunge la tocmeala; înseamnă că l-ai convins pe celalalt până în momentul în care ajungi la tocmeală. În fapt, atunci când vorbim despre tocmeală, strategia ideală este să ne pregătim pentru lupta, dar să nu fie nevoie să o declanșăm pentru a obține ceea ce ne dorim. «Dacă vrei pace, pregatește-te de război», spunea generalul chinez Sun Tzu.

Pregătește-te pentru tocmeală, pentru a nu ajunge să te tocmești

'
E-book gratuit
Cum devii puternic în negociere

Descarcă gratuit studiul de caz „Cum devii puternic în negociere” semnat de Sabin Gîlceavă și află cum identifici și transmiți mesaje și semnale care te fac mai puternic într-o negociere.

Descoperă cum a reușit un antreprenor român, care părea să pornească dintr-o situație dezavantajoasă, să încheie un acord peste așteptările inițiale – prin aplicarea strategiilor corecte de reechilibrare a balanței puterii.

Materialul este bazat pe un caz real gestionat alături de specialiștii Leverage.